ParteneriDespre DoCoMoMo International

DoCoMoMo - sectiune a Uniunii Internationale a Arhitectilor pentru cercetarea, conservarea si promovarea patrimoniului arhitectural al secolului XX.

In anul 1999, Ministerul Culturii si Comunicatiilor din Franta, Directia de Patrimoniu (DAPA), Uniunea Internationala a Arhitectilor si Centrul  National pentru Cercetare Stiintifica din Franta (CNRS) au semnat un acord de dezvoltare a unui index online al realizarilor arhitecturale ale secolului XX din intreaga lume.

Pentru a imbogati si amplifica site-ul, partenerii initiali au semnat in 2008 un nou acord prin care se consfintea alierea unui nou partener la aceste eforturi si angajamente: DoCoMoMo International (Comitetul International pentru Documentarea si Conservarea cladirilor, siturilor si cartierelor Miscarii Moderniste).

Noua forma a site-ului UIA/DoCoMoMo a fost lansata cu ocazia celui de-al 23-lea Congres al UIA din Torino, in 2008. Proiectul continua prin promovarea patrimoniului arhitectural al secolului XX cu noi functionalitati: documente educationale, descarcarea de reproduceri digitale, noi forme atractive de a disemina informatia si activitatile din domeniu.

Activitatea organizatiei DoCoMoMo International se desfasoara in patru domenii: inventariere, tehnologie, urbanism&peisaj si educatie&teorie.