ParteneriDespre DoCoMoMo România

Printre tarile care se bucura de un patrimoniu arhitectural al secolului XX de mare valoare si diversitate se afla si Romania. Indexul online UIA/DoCoMoMo include la cautarea pe criteriul "dupa tara" sectiunea Romania, care continea pina nu de mult 9 cladiri listate. Acum, gratie proiectului Fundatiei Culturale Inform, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, finantat de Administratia Fondului Cultural National, alte 20 de cladiri sint prezentate comunitatii arhitectilor si publicului larg.

Acest site, DoCoMoMo Romania  este o reluare a unei initiative anterioare a reprezentantului national al Comitetului UIA/DoCoMoMo, prof. dr. arh. Ana Maria Zahariade.

Pornind de la experienta proiectului de promovare a celor 20 de cladiri cercetate in vederea clasarii ca monument istoric, in programul "5+5 cladiri pentru patrimoniul cultural national", desfasurat de Fundatia Culturala Inforom in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, specialistii in patrimoniu arhitectural modern intentioneaza relansarea unui grup de lucru, afiliat Ordinului Arhitectilor din Romania, care sa participe la proiectele si activitatea organizatiei internationale UIA/DoCoMoMo. Acest grup de lucru va reuni specialisti, cadre didactice, cercetatori, iubitori de patrimoniu arhitectural, dar si de tot ce inseamna miscarea intelectuala modernista, in cadrul careia arhitectura a avut o pozitie privilegiata in Romania perioadei interbelice.